„MALEŃSTWO”
OBIAD:
Domowy rosół z makaronem
„Sakwa Gajowego” schab faszerowany kapustą i grzybami w otoczce w boczku z ziemniakami z wody i zestawem surówek
DANIE GORĄCE:
Gulasz w chlebku
ZIMNA PŁYTA:
Półmisek mięs pieczonych
Sałatka z kurczaka
Sałatka z tortellini
Galaretka drobiowa
Pieczywo mieszane
Masło
Kawa/herbata
Soki, woda niegazowana
„SŁODKI KSIĄŻĘ”
OBIAD
Krem pieczarkowy z grzankami
Kotlet „Ciżemka” (filet cielęcy z pieczarkami podsmażanymi z cebulką szarotką, serwowany sosie śmietanowym z dodatkiem brandy) ziemniaki zapiekane w ziołach, zestaw surówek
DANIE GORĄCE:
Barszcz czerwony z krokietem lub pikantnymi pasztecikami faszerowanymi kapustą i grzybami
ZIMNA PŁYTA:
Półmisek mięs pieczonych
Rolada z kurczaka z sosem tatarskim Galaretka drobiowa
Sałatka pieczarkowa z groszkiem
Sałatka tortelini z warzywami
Pieczywo mieszane
Masło
Kawa/herbata
Soki, woda niegazowana
„MAŁA KSIĘŻNICZKA”
OBIAD:
Bulion z kołdunami
Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie podane z młodymi ziemniakami i warzywami z wody
DANIE GORĄCE:
Sakiewka ze schabu z farszem „kiszona kapusta i grzyby” w sosie z kluskami śląskimi i zestawem surówek
ZIMNA PŁYTA:
Półmisek mięs pieczonych
Galantyna z kurczaka w sosie tatarskim
Śledzie w trzech odsłonach
Galaretka drobiowa
Roladki z łososia w omlecie
Sałatka grecka z fetą
Sałatka z kurczaka z selerem naciowym
Pieczywo mieszane
Masło
Kawa/herbata
Soki, woda niegazowana
"Serduszko dziecka małe,
jak lilia musi być białe,
jak lilia musi być czyste,
jak toń wody przejrzyste..."
Komunia święta to ważny i wyjątkowy dzień dla każdego dziecka i rodziców. Dzień, który powinien przebiegać w rodzinnej atmosferze i przy odpowiednio skomponowanym menu.
Oferujemy trzy propozycje menu, składające się z obiadu, dwóch dań gorących oraz zimnego bufetu. W cenę wliczone są także napoje zimne i gorące oraz owoce. Na Państwa potrzeby przygotujemy słodki bufet, drink bar, atrakcje dla dzieci. Dla najmłodszych skomponujemy odpowiednie menu.
Menu I
Domowy rosół z makaronem, marchewką i natką pietruszki
Filet z kurczaka w chrupiącej panierce podany z jabłkiem pieczonym i żurawiną z ziemniakami z wody i zestawem surówek
I danie ciepłe
Stojące udko kurczaka z pieczarkami podane na risotto ze szparagami
oraz z gotowanym brokułem
II danie ciepłe
Barszcz czerwony z pierogiem litewskim z mięsem
Bufet zimnych przekąsek
Schab faszerowany pieczarkami
Pasztet z żurawiną
Szynka pieczona
Pieczona karkówka
Sałatka pieczarkowa
Sałatka makaronowa
Śledzie w oleju i po kaszubsku
Galaretka drobiowa
Kurczak pieczony w piwie podany na ratatuj warzywnym
Pieczywo
Owoce
Napoje: soki owocowe, woda niegazowana
Menu II
Domowy rosół z makaronem, marchewką i natką pietruszki
Roladki drobiowe faszerowane serkiem ziołowym i pomidorami suszonymi otulone chrupiącym bekonem podane na sosie serowym
z młodymi ziemniakami i zestawem surówek
I danie ciepłe
Pieczony schab po staropolsku podany na risotto warzywnym
z kolorową surówką z kapusty pekińskiej
II danie ciepłe
Polędwiczki drobiowe panierowane w płatkach kukurydzianych
podane na sałacie z dipem czosnkowym
Bufet zimnych przekąsek
Schab pieczony w ziołach
Rolada z karkówki z papryką
Boczek pieczony ze śliwką
Kurczak w trzech odsłonach z pieczarką
Sałatka jarzynowa
Sałatka kurczakiem
Pomidor, ogórek
Śledzie z chrzanem, w oleju, po węgiersku
Galaretka drobiowa
Galantyna z sosem tatarskim
Roladka ze szpinakiem i łososiem z dipem truskawkoym
Pieczywo
Owoce
Napoje: soki owocowe, woda niegazowana
Menu III
Domowy rosół z kołdunami
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym, ziemniaki młode,
zestaw surówek
I danie ciepłe
Karkówka pieczona w sosie bekonowym podana z kluskami śląskimi
i kolorową surówką
II danie ciepłe
Roladka z udka na salsie paprykowej
Bufet zimnych przekąsek
Schab pieczony z morelą i śliwką
Pasztet staropolski
Pieczona polędwiczka wieprzowa
Boczek rolowany
Karkówka z czosnkiem
Sałatka tortellini
Sałatka grecka
Pomidor, ogórek
Śledzie w oleju, po węgiersku, po sandomiersku
Rolada z kurczaka w sosie ananasowym
Ryba w panko w sosie greckim
Schab z brzoskwinia w galarecie
Pieczywo
Owoce
Napoje: soki owocowe, woda niegazowana
Są w naszym życiu jubileusze, obok których nie wypada przejść obojętnie. W Polsce zwyczajowo świętujemy pierwsze urodziny dziecka, wprowadzającą w dorosłość osiemnastkę czy okrągłe jubileusze 30, 40, 50 lat.
Decydując się na organizację przyjęcia jubileuszowego w Hotelu pod Ciżemką nie muszą Pństwo martwić się żadnymi detalami. My zajmiemy się wszystkim: od przygotowania sali, poprzez przyrządzenie wyjątkowych potraw, aż po kompleksową obsługę kelnerską. Jubilat i jego najbliżsi mogą skupić się na świętowaniu i dobrej zabawie, choćby do rana.
MENU
" STO LAT"
Obiad:
Rosół z frytatami
Kotlet de Volaille (faszerowany masełkiem) podawany z ziemniakami zapiekanymi i surówką pekińską
Deser
Tiramisu lub sałatka owocowa
Przystawki zimne:
MENU
"WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO"
Obiad:
Krem pieczarkowy z grzankami,
Kotlet "Ciżemka" (filet cielęcy z pieczarkami podsmażanymi z cebulką szarotką serwowany w sosie śmietanowym z dodatkiem brandy) serwowana z ziemniakami zapiekanymi i zestawem surówek,
Deser:
szarlotka lub tiramsiu
Przystawki zimne:
Jeżeli poszukują Państwo niezwykle klimatycznego miejsca do zorganizowania biesiady zapraszamy do naszej Winiarni Węgra Lazarczyka.
Biesiady tematyczne, asysta rycerzy, regionalne posiłki i trunki Sandomierza to zorganizowanie doskonałej imprezy firmowej, która przypadnie do gustu i pozostanie w pamięci zaproszonych Gości przez długi czas.
BIESIADA STAROPOLSKA:
I
Żur z kiełbasą i jajkiem w chlebie podany
Zrazy staropolskie z kaszą gryczaną i ogórkiem
Deska mięsiw i kiełbas
Śledzie w oleju i śmietanie
Sałatka wielowarzywna
Smalec
Ogórek kiszony
Pieczywo
Grzaniec z goździkami 0.15 l
Napoje ciepłe i zimne 0.75 l
II
Zupa gulaszowa z pajdą razowego chleba
Udziec wieprzowy z pieca podany z talarkami ziemniaczanymi i surówką
Kiełbasy, kaszanki i inne przysmaki
Tymbaliki drobiowe
Sałatka z pomidorów i ogórków
Sałatka śledziowa
Pieczywo
Wino 0.15l
Napoje ciepłe i zimne 0.75 l
BIESIADA REGIONALNA:
I
Zupa grzybowa z kaszą jaglaną
Schab pieczony z kapustą i grzybami podany z ziemniakami i zestawem surówek
Wyborne wyroby miejscowego kucharza
Sery z mleka sandomierskich krów
Sałatka z warzyw sezonowych
Pomidor, ogórek
Pieczywo
Wina regionalne 0.15 l
Napoje zimne i ciepłe 0.75l
II
Zalewajka świętokrzyska z ziemniakami
Schab po sandomiersku w sosie, zestaw surówek
Gołąbki z kaszą pęczak i grzybami w sosie pieczarkowym
Mięsa pieczone
Śledź na 3 sposoby podany
Sałatka z warzyw z sandomierskich pól
Pomidor, ogórek
Pieczywo
Nalewka sandomierska 0.15l
Napoje zimne i ciepłe 0.75
BIESIADA „PO RYCERSKU”
(udział rycerstwa sandomierskiego)
- pajda chleba wiejskiego ze smalcem i ogórkiem
- kwaśnica na wędzące podana z blinami
- mięsa podane na półmiskach
- szynka pieczona
- zrazy z kaszą
- pstrąg pieczony
- ziemniaki pieczona w mundurkach
- kasza pęczak z grzybami
- zestaw surówek
- kaczka pieczona z jabłkami
- pieczone mięsa ze swojskimi wyrobami
- śledzie po sandomiersku
- sałatka z kurczakiem
- sałatka z pomidorem i fetą
- swojski chleb ze smarówką z gęsi
- napoje ciepłe i zimne 0,75
- wino 0,15
Specjalizujemy się w spełnianiu oczekiwań najbardziej wymagających Gości. Działamy w pełni kompleksowo i jesteśmy elastyczni, odpowiednio reagując na wszelkie zgłaszane sugestie i potrzeby.
MENU VIP I
Krewetki z czosnkiem podane na szpinaku
Zupa pieczarkowa na bazie mleczka kokosowego z suszonymi pomidorami
Łosoś w sosie z czerwonego pieprzu podany z karmelizowaną marchewką
Deser czekoladowy na cieście orzechowym
* Cricova Mature Chardonnay AlbSec, San ose de palta Varietal Chardonnay,
Escorihuela Gascon Reserva Viognier
MENU VIP II
Sałatka z melonem, mozzarellą i szynką parmeńską w sosie miodowo - musztardowym
Rosół z frytatami i wołowiną
Filet z gęsi w żurawinie podany z warzywami w koszyczku z ogórka
i macerowaną marchewką
Lody smażone w musli podane na musie truskawkowym
* Cricova Mature Chardonnay AlbSec, Ripasso Valpolicella Classico Superiore, Premium Primitivo Puglia, Castel Rothari Amarone della Valpolicella Classico,
Escorihuela Gascon Reserva Viognier
MENU VIP III
Plastry wędzonej kaczki na sałacie z konfiturą z figi
Krem z zielonego groszku z pulpecikami mięsnym
Polędwica Czarnolas (polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina
z pieczarkami) serwowana groszkiem cukrowym
Ciasto czekoladowe z gorącymi wiśniami
* Cricova Mature CabernetSauvignon Rosu Sec, Hazańa Rioja Crianza,
San ose de palta Reserva Cabernet auvignon, Ch.
Tauzinat L’Hermitage StEmilion Grand Cru,
Escorihuela Gascon Reserva Malbec
* Wina rekomendowane do potraw od 63 zł do 292 zł
ZIMNY BUFET I
Półmisek mięs pieczonych
Sałatka z kurczaka
Sałatka z tortellini
Galaretka drobiowa
Pieczywo mieszane
Masło
ZIMNY BUFET II
Półmisek mięs pieczonych
Rolada z kurczaka z sosem tatarskim Galaretka drobiowa
Sałatka pieczarkowa z groszkiem
Sałatka tortellini z warzywami
Pieczywo mieszane
Masło