W naszej ofercie znajdą Państwo zestawy śniadaniowe, obiady, obiadokolacje, dania kuchni regionalnej czy biesiady.

Dla najmłodszych gości przygotujemy specjalne menu.

Dania bezglutenowe, wegetariańskie, wegańskie itp. nie stanowią dla nas żadnego problemu.

Istnieje możliwość przygotowania menu wg. Państwa potrzeb.

Do każdego obiadu kompot lub woda niegazowana.


Każdy zestaw może zostać poszerzony o deser i kawę.

Dla grup powyżej 50 osób - pilot i kierowca gratis!

Przykładowe propozycje dań dla grup zorganizowanych

Zupy
 
Pomidorowa z makaronem
Rosół z makaronem
Jarzynowa
Ogórkowa
Dania główne
 
Filet z kurczaka serwowany z ziemniakami zapiekanymi/puree/frytkami i zestawem surówek
Kotlet schabowy podawany z ziemniakami i zestawem surówek
Polędwiczki drobiowe w sosie koperkowym z ziemniakami i zestawem surówek
Filet z ryby podawany z ziemniakami/frytkami i zestawem surówek
Desery
 
Szarlotka
Tiramisu
Pucharek lodowy
Propozycje dań regionalnych:
 
Zalewajka świętokrzyska
Sakwa Gajowego (schab faszerowany kapustą i grzybami), ziemniaki zapiekane, zestaw surówek
Schab po sandomiersku z pomidorem i boczkiem w sosie cebulowym podany z ziemniakami zapiekanymi i zestawem surówek
Zraziki świętokrzyskie w sosie serwowane z kaszą pęczak i buraczkami na słodko
Bulwa sandomierska (schab z farszem ziemniaczanym z boczkiem zawijany w kapustę włoską) podawany z ziemniakami zapiekanymi i zestawem surówek
Dania dla dzieci
 
Kęski z kurczaka, zapiekane ziemniaki, surówka z marchewki
Łódeczki schabowe, frytki, surówka z pekińskiej
Pulpeciki mięsne w sosie, ziemniaki puree, surówka z marchewki
Filet panierowany, ziemniaki zapiekane, zestaw surówek
Pizza
Naleśniki

 BIESIADA STAROPOLSKA:

 

Żur z kiełbasą i jajkiem w chlebie podany

Zrazy staropolskie z kaszą gryczaną i ogórkiem

Deska mięs i kiełbas

Śledzie w oleju i śmietanie

Sałatka wielowarzywna

Smalec

Ogórek kiszony

Pieczywo

Grzaniec z goździkami 0.15l /osoba

Napoje ciepłe i zimne 0.75l/osoba


BIESIADA REGIONALNA:

 

Zupa grzybowa z kaszą jaglaną

Schab pieczony z kapustą i grzybami podany z ziemniakami 

Wyroby miejscowego kucharza

sery z mleka sandomierskich krów

sałatka z warzyw sezonowych

pomidor, ogórek

pieczywo

wina regionalne 0.15l/osoba

napoje ciepłe i zimne 0.75l/osoba